14. 2. 2013

Preventivní polévka

Recept pro ty, kdo mají rádi krémové polívky a nevadí jim zázvor, tahle polévka je tak zdravá, až to není pěkné. Verze kterou tady publikuju je moje vlastní, a je to jeden z těch okamžiků, kdy si o sobě myslíte, jak jste geniální, když jste vymysleli kombinaci jako je mrkev a zázvor. Pak zjistíte, že je toho plný internet. Každopádně moje verze je opravdu primitivní.

Potřebujete:

Mrkev
vodu nebo kuřecí vývar
med
citron
bílý jogurt
sůl, chilli
zázvor dle chuti

(pokud máte, můžete přidat petržel /kořen/, nebo třeba nakrájenou dýni)


Takže, mrkev a jinou případnou kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kolečka (jakože klidně dva centimetry tlusté) a dáme do hrnce. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby voda přesahovala zhruba centimetr až dva nad zeleninu. V případě vody osolíme a dáme vařit.
Jakmile je zelenina změklá dochutíme nastrouhaným zázvorem a chilli, podle chuti můžeme dosladit medem. Jamile je polévka dokonale dochucená, můžeme přistoupit k atomizaci. Teplota by měla být stažená, nebo úplně vypnutá. Tyčovým mixérem rozmašírujeme zeleninu na cimprcampr. Nebo by se taky dalo říct, že by z ní měla být homogenní směs. Jakmile toho dosáhneme, stejným nástrojem do polévky vpravíme bílý jogurt.

Pokud chcete chuť polívky ještě trochu nakopnout, v talíři si do ní můžete vymačkat trochu citrónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat